Näin rullailet oikein osa 2: Treenin jälkeen

Moikkelis!

Putkirullailusta on tullut ihan yks mun lemppari jutuista kotona telkkaria katellessa, salilla se tuppaa joskus unohtumaan kuten myös nyt viimeiset viikot jalkatreenin jälkeen. Jos hyvä palauttelu kovan treenin jälkeen jää välistä niin jalat kyllä ilmoittaa siitä seuraavana päivänä, ja sitä seuraavana vielä vähän enemmän. Päätin ryhdistäytyä tässä asiassa ja toissapäivänä sitten rullailin jalkatreenin jälkeen salilla jalat läpi.

img-20161001-wa0003

Treenin jälkeisen palauttelun eli niin sanotun loppujäähdyttelyn tarkoituksena on rentouttaa lihaksia ja nopeuttaa nesteiden liikkumista. Treenin jälkeen rullatessa lihakset voi olla supistuneessa tilassa ja rullaus tulee tehdä kevyellä paineella ilman minkäänlaista kipua. Liian kovalla paineella tehty rullailu voi aiheuttaa vaurioita lihaksiin heti treenin jälkeen, koska silloin kivun tunteminen voi olla heikempää.

Nämä hitaasti ja kevyesti tehtävät sivelyt tehdään aina sydämeen päin ja ne voi olla kestoltaan esim. 20-30 sekuntia kestäviä. Esimerkiksi takareittä rullatessa aloita rullaus polvitaipeesta ja etene kohti pakaran alaosaa hitaasti ikäänkuin pesusientä kasaan puristaen. Sivelyitä tehdessä saatat löytää lihaksista kipeitä pisteitä jotka voi olla pieniä lihas- tai faskia-kiinnikkeitä. Voit pysähtyä näiden kipeiden kohtien kohdalle ja lisätä hieman painetta, muista kuitenkin välttää kiputuntemusta.

Muista nämä käyttäessäsi foamrolleria treenin jälkeen:

  1. Tarkoituksena rentouttaa lihasta ja nopeuttaa nesteiden poistumista
  2. Rullaa kevyellä paineella
  3. Ei saa aiheuttaa kipua!
  4. Rullaa aina sydämeen päin
  5. Rullaa hitaasti, yksi rullaus 20-30 sekuntia

-E

P.S. Jos sulla ei ole vielä putkirullaa, niin sellaisen löydät osoitteesta http://www.foamroller.fi, käyttämällä koodia ’eevanorojarvi’ saat ostoksestasi -10% alennuksen!

 

Ilmianna asiaton kirjoitus

Jätä kommentti kirjoitukseen